Benodigdheden: (9 stuks):

  • 375 gr. bloem
  • 40 gr. suiker
  • snufje zout
  • 500 ml. roeryoghurt
  • 275 ml. melk
  • 4 eieren
  • 0.5 zakje vanillesuiker
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 75 gr. streaky bacon
  • 3 appels (bijv. Elstar)
  • Citroensap, suiker en kaneel
  • Boter of olijfolie
  • Jam, stroop, poedersuiker

Bereiding:

  1. Appels schillen en in kleine partjes snijden en vermengen met citroensap, suiker en kaneel en in laten trekken
  2. Beslag maken van bloem, roeryoghurt en melk
  3. Suiker, vanillesuiker, zout en de eieren toevoegen en mixen tot een glad beslag
  4. Scheutje olie in koekenpan verhitten en daarin lepel beslag met partjes appel en streaky bacon bakken aan beide zijden
  5. Pannenkoek opdienen met poedersuiker, jam of stroop