Benodigdheden:

(4 personen)

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1,5 kilo aardappelen
  • 1 Ui
  • 250 gram Champignons
  • 1,25 dl Slagroom
  • 1,25 dl Crème Fraiche
  • 2 Tomaten
  • Tomatenketchup
  • Kippenbouillon
  • Kipkruiden
  • 40 gram boter
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • Olijfolie
  • Peper

Bereiding:

  1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar.
  3. Vet de ovenschaal in.
  4. Maak de groenten schoon: verdeel de bloemkool in roosjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
  5. Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten in water met zout.
  6. Verhit een deel van de boter of olijfolie in de koekepan en bak het gehakt rul onder toevoeging van de kipkruiden.
  7. Bak de uisnippers en de champignon 5 minuten mee.
  8. Voeg de gesneden tomaten en de tomatenketchup toe en maak dit op smaak af met de kippenbouillon poeder.
  9. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  10. Pureer de aardappelen en voeg de helft van de Crème Fraiche en de helft van de slagroom toe.
  11. Stamp de bloemkool door de puree en voeg wat peper toe.
  12. Vul de ovenschaal met een laagje van de aardappel/bloemkool puree.
  13. Voeg de rest van de Creme Fraiche en slagroom naar smaak toe aan het gehaktmengsel.
  14. Voeg dit mengsel toe bovenop de aardappel/bloemkoolpuree in de ovenschotel
  15. Dek de inhoud van de ovenschaal af met de rest van de puree.
  16. Strooi als laatste geraspte kaas en klontjes boter over het gerecht.
  17. Zet de schaal ca. 30 minuten in een op 180 graden Celcius voorverwarmde oven