Afdrukken
   

Benodigdheden (4 personen):

  • 1 Flespompoen
  • 1/2 bakje Kastanjechampignons
  • 1/2 rode Paprika
  • 1/2 Courgette
  • 3 Sjalotten
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 stengels Lavas
  • 150ml witte Port
  • 1 blokje Kippenbouillon
  • Kipkruiden pikant
  • 1 el. aardappelmeel
  • 1/2 tl gemberpoeder.
  • Olijfolie
  • Ruccola
  • 500 gr. Ravioli 5 Formaggio

Bereiding:

  1. Pompoen schillen, pitten verwijderen en in 1.5 cm. dikke stukjes snijden.
  2. Champignos, paprika, courgette, lavas en ui in reepjes snijden.
  3. Knoflooktenen van schil ontdoen.
  4. Varkensreepjes kruiden met pikante kipkruiden en roerbakken in olijfolie
  5. Uien toevoegen en roerbakken tot ze glazig zien, daarna de geperste knoflooktenen toevoegen en 1 minuut roerbakken.
  6. Voeg de rest van de groente toe en roerbak het mengsel gedurende 5 minuten.
  7. Voeg 100 ml. water, 150 ml. port, fijngemaakte bouillonblokje en de gemberpoder toe.
  8. Met deksel op de pan het mengsel onder af en toe roeren 25 minuten op laag vuur laten stoven.
  9. Tussentijds het mengsel zonodig op smaak brengen met extra bouillon en/of port.
  10. Het aardappelmeel in een bakje met iets water roeren tot er geen klontjes meer zijn en dit aan de roerbak toevoegen en kort laten koken tot het kookvocht gebonden is.
  11. Kook volgens voorschrift de Ravioli.
  12. Dien het gerecht op samen met blaadjes Ruccola.