Benodigdheden:

  • 1 kilo verse sperzieboontjes.
  • 2 middelgrote aardappels.
  • 3-4 rijpe fijngesneden en ontvelde tomaten
  • 2 (of meer) teentjes knoflook.(geperst of gesneden naar voorkeur).
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie.
  • Provençaalse kruiden
  • Tomatenketchup
  • 2-3 fijngesneden uien.
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Wat feta- of andere kaas

Bereiding:

  1. Haal de boontjes af en breek ze door
  2. Was de boontjes en laat deze uitlekken
  3. Kook de aardappels gaar
  4. Kruis de tomaten aan de bovenkant in, overgiet deze met kokend water en laat ze 1 minuut staan
  5. Giet de tomaten af, met koud water afkoelen en het vel trek je er gelijk vanaf
  6. In een pan de uien fruiten in de olie
  7. De boontjes toevoegen en al roerend 5 minuten meebakken
  8. De tomaat, knoflook, peterselie, zout en peper, Provençaalse kruiden, een schepje suiker en een scheutje water toevoegen (de tomaten bevatten al water)
  9. Op smaak afmaken met de tomatenketchup
  10. Ongeveer ½ uur met deksel op de pan rustig laten sudderen
  11. De aardappels afgieten en door het bonenmengsel roeren
  12. Verkruimel de Feta of een andere kaassoort over het gerecht