Vulling

  • 300 g appels, geschild en in stukjes
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 3 eetlepels suiker

Beslag:

  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 100 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 60 g kokos
  • boter voor invetten

Overige benodigdheden:

  • Ovenschaal (Ø 23 cm)
 Bereiding:
  1. Bestrooi de stukjes appel met citroensap -rasp en suiker.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Beboter een ovenschaal en bestuif deze licht met bloem.
  4. Klop de boter met de suiker licht en luchtig.
  5. Meng een voor een de eieren erdoor en vervolgens beetje bij beetje de bloem, het bakpoeder en de kokos.
  6. Giet een deel van dit beslag in de ovenschaal
  7. Verdeel de appels over het beslag op de bodem van de ovenschaal.
  8. Voeg de rest van het beslag toe.
  9. Zet de schaal 40 minuten in de oven tot de cake gaar en goudbruin is.
  10. Laat de cake iets afkoelen en snijd de randjes voorzichtig los.
  11. Keer de appelcake om op een bord en serveer warm of koud.