Benodigdheden:

  • 1 grote courgette (of 1,5 kleinere) in blokjes geneden
  • 2 Sjalotjes
  • 1 Teentje knoflook
  • 1 Klontje boter
  • 1 Beker creme fraiche
  • 2 Takjes lavas
  • 2 Takjes Basilicum (voorkeur Magic Blue)
  • 2 Takjes rozemarijn
  • 4 Takjes thijm
  • 3/4 Liter groentebouillon
  • 2 Aardappels in blokjes, liefst kruimige aarappel

Brunoise gesneden:

  • 1 Bosui
  • 1/2 Gele paprika
  • 4 reepjes gebakken ontbijtspek

Overige benodigdheden:

  • Staafmixer
  • Knoflookpers

Bereiding:

  1. Fruit de sjalotjes en knoflook in de boter
  2. Voeg de courgette toe en bak dit enige minuten op matig vuur.
  3. Voeg de groentebouillon en de blokjes aardappel toe en daarna de basilicum, lavas en ris de takjes rozemarijn en thijm er bij.
  4. Laat het geheel gedurende een half uur koken.
  5. Proef tussentijds de bouillon en voeg zo nodig nog wat tuinkruiden toe.
  6. Pureer met de staafmixer
  7. Mocht de soep toch te dun zijn dan kan het met aardappelzetmeel verholpen worden.
  8. Voeg de creme fraiche toe en roer tot een romig geheel
  9. Voeg de brunoise gesneden bosui, paprika en ontbijtspek toe.